NAJBOLJŠI PRIBLIŽEK IZVIRSKI VODI – z napravo  ELIMINATOR

Mrtva voda

Voda, ki jo čistijo komunalne naprave, se stisne in črpa skozi komunalne cevi pod visokim pritiskom. Molekule vode se zaradi mirovanja združujejo v grozde (ang. water clusters) in niso enakomerno razporejene po površini vode. Takšna voda je izgubila vse svoje naravne lastnosti, rečemo ji mrtva voda.

Voda obdelana z napravo ELIMINATOR se povrne v stanje naravne žive vode.

Zaradi vrtinčenja in posledično zelo močnih sil se kovalentne vezi vodnih molekul (H20) raztrgajo in voda se prestrukturira v svoje naravno stanje. Molekule vode se ponovno enakomerno razporedijo po celi površini vode. Voda v takšni obliki je precej bolj primerna za naše telo in se lažje veže na naše celice ter nas tudi prej in bolje hidrira.

Z našo tehnologijo se voda vrne v visokoenergijsko, naravno izvirsko vodo ter jo razkompresira in renaturira. Voda iz pipe bo z uporabo naprav ELIMINATOR najboljši približek naravni izvirski vodi.

Kapljice vode slikane pod mikroskopom

Voda iz pipe

Izvirska voda

Prevrtinčena voda iz pipe

Pretvorba vodnega kamna v ARAGONIT je koristna za naše zdravje

V prevrtinčeni vodi kalcijevi karbonati spremenijo svojo kristalno strukturo iz kalcita v aragonit, zaradi česar je prevrtinčena voda nasičena s koristnim kalcijem in pri vrenju ne tvori vodnega kamna na grelnih elementih gospodinjskih aparatov in posode.  Kristali vodnega kamna se ne morejo več oprijeti zaradi svoje majhnosti in pomanjkljive oprijemljivosti. Posledica tega je bistveno manj nabiranja vodnega kamna, obstoječe usedline vodnega kamna pa se sčasoma raztopijo.

Primerjava strukture vodnega kamna

Prevrtinčena voda se od navadne loči po popolnoma drugačnem stanju raztopine njenih sestavin. To se vidi po ostankih vodnega kamna, ki med izhlapevanjem ostane na stenah posod.

Voda iz pipe

Prevrtinčena voda iz pipe

ARAGONIT – najboljša oblika kalcijevega karbonata

Koristi za zdravje

 • Aragonit je bogat z biološko razpoložljivim kalcijem, ki je nujno potreben za človeško telo.
 • Aragonit pospešuje celjenje kosti, zmanjšuje tveganje za karies in osteoporozo.
 • Aragonit omogoča ohranjanje trdote vode, hkrati pa jo naredi varnejšo s spreminjanjem oblike kalcija in povečanjem njegove biološke uporabnosti.
 • Aragonit pomaga pri zaprtju in prebavnih motnjah.
 • Aragonit je koristen za ljudi, ki so nagnjeni k ledvičnim kamnom in imajo bolezni sečil.
 • Aragonit zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni, saj odstranjuje obloge in naredi krvne žile bolj gladke.

Koristi pitja prevrtinčene vode

Uživanje čiste vode zmanjša tveganje za številne bolezni, vključno s srčno-žilnimi in živčnimi motnjami ter rakom. Kakovostna in čista pitna voda hitreje odpravlja toksine iz telesa, spodbuja prebavni sistem, izboljšuje prekrvavitev, pospešuje metabolizem in telo napolni z energijo ter dvigne razpoloženje.

Vsebnost kisika v vodi

 

ELIMINATOR deluje po znanstveno razložljivem principu turbulence. Zaradi turbulence se močno poveča vsebnost kisika v vodi. Posledično se poveča tudi površinska napetost vode in s tem prepreči nastanek mikrobov, virusov, legionel in drugih bakterij v vodi. Dokazano v mednarodno priznanem laboratoriju MICROBIUM (Slovenija).

 

Kisik v vodi je eden najpomembnejših pokazateljev kakovosti pitne vode

Tipične ravni kisika v vodi:

 • Tople pijače                        < 1 mg/L
 • Voda iz pipe                        2-7 mg/L
 • Namizna voda                     0-2 mg/L
 • Deževnica                            5-9 mg/L
 • Izvirska voda                     1-12 mg/L
 • Naravni potok                 12-14 mg/L
 • Prevrtinčena voda      15-100 mg/L